Rupa umjesto Siti mola: Nivo vode raste, Banjalučani u strahu od zaraze

1016

Ove godine, na mjestu nesuđenog “Siti mola”, nećemo vidjeti ni šoping centar ni spomenik. Rupa u centru grada i dalje zjapi, mašine miruju, radnici su na drugim gradilištima, a voda koja se nakupila u zimskim mjesecima, sve je veća.

Mnogi strahuju da bi mogla da bude i potencijalni izvor zaraze.

“U ovoj godini na tom mjestu sigurno neće biti gradnje onoga što je iznad, osim možda nastavka gradnje parkinga, ali gradnja parkinga podrazumijeva da ste prije toga definisali buduću namjenu, jer cijela statika i gradnja zavisi od toga šta se nalazi iznad tog parkinga, da li je samo park ili zgrada”, rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Gradonačelnik je, očigledno, oprezan, ali je zato investitor i dalje optimističan. Nada se da će do kraja godine početi sa izgradnjom podzemnih garaža.

“Mi ćemo najvjerovatnije odustati od izgradnje šoping centra, ako dobijemo adekvatnu lokacijsku zamjenu, što nam je Grad ponudio to sad gledamo i čekamo da se završi izmjena regulacionog plana.

Dok se čeka bilo kakvo rješenje, građani užurbano prolaze pored ograđene rupe u srcu grada. Poneki je u šali zovu i novi bazen. Složni su u ocjeni da je u pitanju ruglo, koje mora što prije da se riješi”, rekao je vlasnik “Ideal kompani” Nenad Luburić.

Banjalučani već imaju iskustva sa rupom u centru grada, kada je na sadašnjoj lokaciji Centralne banke BiH izrasla prava šikara. Ako se situacija ubrzo ne promijeni, moguće je da ćemo i ovdje uskoro čuti kreket žaba.

(ATV)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!