Terorizam u Parizu, žrtve policajci

691

Islamska država preuzela je odgovornost za večerašnju pucnjavu u Parizu, u kojoj je ubijen jedan policajac, a teško ranjena još dvojica, objavila je agencija Amak bliska džihadistima.

“Počinilac napada na Jelisejskim poljima u centru Pariza je Abu Jusef, Belgijanac i on je jedan od boraca Islamske države”, navodi se u saopštenju, prenosi AFP.

Ranije je objavljeno da policija vjeruje da su u pucnjavi učestvovala najmanje dva napadača, od kojih je jedan ubijen.

Prema navodima zvaničnika, jedan od osumnjičenih za napad na policajce u Parizu ranije je već označen kao ekstremista, prenosi AP.

Policija pretražuje kuću osumnjičenog napadača u blizini Pariza, saopštio je izvor iz policije.

Francuski predsjednik Fransoa Oland zakazao je večeras hitan sastanak.

Incident se dogodio nekoliko dana pred predsjedničke izbore u Francuskoj, a predsjednički kandidati Marin le Pen i Fransoa Fijon otkazali su predizborne aktivnosti, prenosi AFP.

Kako navodi američka agencija, napadač je otvorio vatru iz automatskog oružja na policiju u Jelisejskim poljima, ubivši jednog i ozbiljno ranivši dvojicu policajaca, prije nego što je policija pucala na njega i usmrtila ga.

Portparol ministarstva Pjer Anri Brande izjavio je da je još rano reći šta je bio motiv napada.

Protivteroristička kancelarija francuskog tužilaštva otvorila je istragu o inicidentu, prenio je Rojters.

Kako se navodi, incident se dogodio na Jelisejskim poljima, bulevaru između Trga Konkord i Trijumfalne kapije, poznatoj turističkoj destinaciji u Parizu, koja je trenutno blokirana.

Do pucnjave je došlo oko 21 čas po lokalnom vremenu kod metro stanice “Frenklin Ruzvelt”, u osmom pariskom arondismanu, javlja Tanjug.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!