Majkić: Ovo je strašno što se dogodilo

2516

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić izjavila je danas da upućivanje zakonskih prijedloga čije usvajanje predstavlja uslov za nastavak kreditnog aranžmana sa MMF-om u skraćenu parlamentarnu proceduru predstavlja udar na BiH, Republiku Srpsku i Federaciju BiH.

“Ovo što se dogodilo na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH predstavlja udar na BiH, oba entiteta i sva tri konstitutivna naroda. Ako ova odluka nije donesena nije u pitanju samo aranžman sa MMF-om u vezi sa drugom tranšom kredita, već i znak ostalim monetarnim organizacijama da na isti način nastupe prema BiH”, rekla je Majkićeva novinarima.

Ona je istakla da je neodgovorna vlast neusvajanjem hitnog postupka onemogućila odlučivanje MMF-a o produžetku aranžmana, pojašnjavajući da skraćena i redovna procedura predstavljaju potpuno isto pošto se danas i sutra završava zasjedanje MMF-a u Vašingtonu.

“Ovo je strašno što se dogodilo, a posljedice će snositi svi”, rekla je Majkićeva.

Ona je odbacila kao insinuacije da su SNSD i SDA nastojale da dogovore prohodnost zakona, naglašavajući da je SNSD opozicija i da će to i ostati.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH nije prihvatio zahtjev Savjeta ministara BiH za razmatranje po hitnom postupku četiri zakonska prijedloga čije usvajanje predstavlja uslov za nastavak kreditnog aranžmana sa MMF-om i uputio ih je u skraćenu parlamentarnu proceduru.

Za hitnu proceduru je glasalo 19 poslanika, protiv je bilo takođe 19, dok su uzdržana bila dva poslanika, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!