Saša Čađo otvara festival “Kestenburg”

976

Zlatna košarkaška reprezentativka, Saša Čađo, daće svoj doprinos prestižnom Međunarodnom festivalu studentskih pozorišta „Kestenburg”,  koji  će se održati krajem jula i početkom avgusta u Banjaluci.

U programu svečanog otvaranja  25. jula, u kojem će nastupiti proslavljeni režiser Emir Kusturica i „The No Smoking Orchestra”, dobrodošlicu u ime svog grada, gostima i učesnicima Festivala, poželjeće evropska šampionka iz Banjaluke, koja će i zvanično otvoriti ovogodišnji „Kestenburg”.

Dogovoreno je to juče na sastanku u Banjalučkom  studentskom pozorištu, na kojem su idejni tvorac „Kestenburga” Aleksandar Pejaković i popularna košarkašica istakli  značaj afirmisanja mladih  i  darovitih stvaralaca, kako u kulturi, tako i u sportu.

Sa velikim zanimanjem pratim pripreme i sve što je vezano za Festival „Kestenburg”. Raduje me to što u mom gradu postoje kreativci i entuzijasti okupljeni oko Studentskog pozorišta, koji imaju energiju i znanje da unaprijede kulturni život Banjaluke. Ponosna sam bila kad sam na različitim geografskim širinima i dužinama sretala ljude koji znaju za „Kestenburg” u mom gradu – istakla je Saša Čađo.

Dodala je da je obišla prostor Studentskog pozorišta i da nosi pozitivne utiske.

Divno je to što u glavnoj ulici, u epicentru Banjaluke imamo Studentsko pozorište. Već odavno želim da pogledam predstave sa njihovog repertoara. Jedva čekam sutra uveče da dođem sa sestrama u pozorište i da pogledamo predstavu „Prljavi veš”, o kojoj sam mnogo čitala i slušala-rekla je zlatna reprezentativka Saša Čađo.

Ona će se na Festivalu „Kestenburg” pridružiti mnogim uglednim gostima iz svijeta pozorišta i pratiti takmičarske predstave.

-Izuzetna nam je čast što će među brojnim uglednim gostima iz cijelog  svijeta na „Kestenburgu” biti i proslavljena košarkašica, Saša Čađo, jer ona je dragulj našeg grada i svakako zaslužuje da bude dio kulturne promocije na svjetskom nivou-zaključio je Pejaković.

(unoportal.net)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!