Katanaćo uspješniji od Tiki-take: Juve u polufinalu

755

Torinezi još jednom odoljeli napadima Barselone i revanširali se Kataloncima za poraz u finalu Lige šampiona prije dvije godine.

Fantastično podešena odbrana Juventusa spriječila je novi čudesan preokret Barselone. Poslije 0:4 pa 6:1 protiv Pari Sen Žermena, Katalonci nisu imali snage i umijeća da nadoknade 0:3 iz Torina.

U revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona: Barselona – Juventus 0:0.

Torinezi su se tako pridružili Real Madridu, Atletiko Madridu i Borusiji Dortmund među četiri najbolja evropska tima za sezonu 2016/17, a ujedno se i revanširali Barsi za poraz u finalu 2015, kada je bilo 3:1 u Berlinu.

Zanimljivo, u odnosu na tu utakmicu, startna postava Barselone pretrpjela je samo dvije promjene (Dani Alveš je otišao upravo u Juventus, a Maskerano je ušao sa klupe), dok su u timu Juventusa iz te utakmice na terenu ponovo bili samo Bufon i Bonući.

Gosti su došli na Kamp Nou sa jasnim ciljem – maksimalnom odbranom kola. Preko uvijek opasnog Gonzala Iguaina i brzonogog Kvadrada uspjeli su i nekoliko puta da zaprijete, ali mnogo važnije bilo im je da održavaju bedem postavljen pred golmana Bufona. U pojedinim trenucima posljednja linija odbrane sastojala se od čak šestorice igrača. Možda ne lijepo za oko, ali ispostavilo se efikasno, jer je cilj ostvaren.

Barselona je pokušala da igra svoju igru, imala loptu mnogo više u posjedu, napadala, šutirala iz svih mogućih pozicija, međutim, nepreciznost je ponovo bila najveća boljka ekipe Luisa Enrika, koja drugu sezonu zaredom neće igrati u polufinalu elitnog takmičenja…

BARSELONA: Ter Štegen – Roberto (Maskerano 78), Umtiti, Pike, Alba – Rakitić (58. Alkaser), Buskets, Inijesta – Mesi, Suarez, Nejmar.

JUVENTUS: Bufon – Alveš, Bonući, Kjelini, Sandro – Pjanić, Kedira – Kvadrado (84. Lemina), Dibala (75. Barzalji), Mandžukić – Iguain (80. Asamoa).

Utakmicu je sudio Bjorn Kuipers iz Holandije, javlja Mondo.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!