Počinje proslava Dana grada (PROGRAM)

1655
Više od 50 kulturnih, zabavnih i sportskih događaja, namijenjenih za sve uzraste Banjalučana, biće održano od 18. do 22. aprila, čime će Banja Luka obilježiti svoj Dan – 22. april.

 

Program proslave Dana grada možete pogledati ovdje

Prve manifestacije povodom Dana grada počinju danas, 18. aprila.

Već u 10 časova, u Muzičkom paviljonu u parku „Petar Kočić“, nastupiće mališani iz banjalučkih vrtića u okviru manifestacije „Najmlađi voljenom gradu“.

U “dječijem kutku” u Muzičkom paviljonu, od 11 časova najmlađi sugrađni će moći pogledati predstavu „Škola za pačiće“ Dječijeg pozorišta RS i od 12.30 časova učestvovati u radionici Udruženja „Zdravo da ste“ (brejk dens i izrada maski).

Od 11 časova u Ul. Bana Milosavljevića udruženja nacionalnih manjina predstaviće svoje stvaralaštvo.

U 16 časova u Domu omladine, u organizaciji Asocijacije za vizuelne umjetnosti „Feniks art“ – biće održana projekcija animiranih filmova.

“Park muzike”, od 18 časova u Muzičkom paviljonu – nudi koncert učenika Muzičke škole „Vlado Milošević“, a od 19 časova – plesno veče u organizaciji Banjalučkog plesnog saveza.

U 19 časova u Banskom dvoru biće otvorena izložba plakata „Svjetsko bijenale studentskog plakata Novi Sad“, Akademije umjetnosti Banja Luka.

U 20 časova biće održane dvije manifestacije, i to:
– koncert gudačkih kvarteta u okviru „Dana Vlade S. Miloševića“, u Banskom dvoru
– otvaranje „Dana studenata Univerziteta u Banjoj Luci“, u Narodnom pozorištu RS.

Završna manifestacija za 18. april – jeste scenski spektakl Dis pozorišta, od 20.30 časova, u Gospodskoj ulici odnosno u Domu omladine.

Inače, do 22. aprila, planirano je da se održi više od 50 kulturnih, sportskih i zabavnih manifestacija.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!