Spriječen navodni teroristički napad na rusku ambasadu u Berlinu

601

Navodni teroristički napad na Ambasadu Rusije u Berlinu bio je spriječen “u posljednjoj sekundi”, piše danas list “Bild am zontag”, ne navodeći izvor informacije.

Prema podacima njemačkog lista, osumnjičeni, državljanin Maroka, koga list naziva Muhamedom X, diskutovao je na društvenim mrežama o planovima za napad, a na internetu je bio aktivan pod nekoliko pseudonima.

Marokanac je planirao da se prošle subote izgubi među učesnicima demonstracija, koje se održavaju ispred ruske abasade i izvrši napad, piše list.

Prošlog petka su njemačke specijalne službe obavijestile federalnu policiju, odjeljenja policije u Saksoniji i Berlinu i Ministarstvo inostranih poslova o potencijalnom terorističkom napadu, prenosi “Sputnjik”.

U noći na subotu, nekoliko časova prije početka demonstracija, specijalne snage su uhapsile osumnjičenog u kampu za izbjeglice u saksonskoj opštini Borsdorfu, nedaleko od Lajpciga.

Prema podacima lista, policija sada provjerava njegov mobilni telefon, ocekujući da će pronaći dokaze o planovima za napad, javlja Tanjug.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!