Dušan Borković ostvario istorijski trijumf, postao šampion Bahreina

1283

Dušan Borković ostvario je istorijski trijumf, pošto je slavio na drugoj trci drugog vikenda TCR šampionata u Bahreinu.

Borković je fantastičnom vožnjom osvojio 25 bodova, ujedno ušao u istoriju kao prvi srpski vozač koji je trijumfovao na kružnim stazama u svjetskim okvirima.

U njegovu čast, na današnji veliki praznik Vaskrs, u Bahreinu se svirala srpska himna “Bože pravde”, a Borković je dan ranije, u prvoj trci vozeći Alfa Romeo Giulietta za gruzijski tim “GE Force”, osvojio četvrto mjesto i 12 bodova.

Borkoviću je prethodno najveći uspjeh u karijeri bilo drugo mjesto na WTC trci u Japanu 2015. godine.

 Duašan Borković

Najbolji automobilista regiona izjavio je da je presrećan što je najveću pobjedu u karijeri ostvario na tako veliki praznik kao što je Vaskrs.

Već posle kvalifikacija i prve trke u subotu osetio sam da ovde mogu da postignem veliki uspeh. Startna pozicija u drugoj trci dala mi je za pravo da se nadam najboljem. Iako sam slabije startovao, znao sam da ako se izborim s Mađarima u prvom krugu mogu da dođem do pobede”, rekao je Borković.

On je dodao da je presrećan što je postao prvi Srbin koji je trijumfovao u trci ovako velikog šampionata.

“Daću sve od sebe da i u nastavku sezone ostanem na visokom nivou. Želeo bih da se zahvalim navijačima, sponzorima, čitavom timu i svim sunarodnicima. Pozdrav svim navijačima, a svima koji slave želim srećan Vaskrs. Hristos voskrese”, poručio je Borković.

(Tanjug, Kurir Sport)

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!