PDP: Livne bezuspješno pravda slučaj afere “Predstavništvo” u skandaloznoj emisiji RTRS

920

Saopštenje za javnost PDP prenosimo u cjelini, bez ispravke:

Partija demokratskog progresa zgrožena je monstruoznim optužbama koje je na račun funkcionera PDP i cijele partije u sinoćnjem Dnevniku plus na Radio-televiziji Republike Srpske izrekao Arie Livne, bezuspješno se pravdajući za slučaj teške afere ”Predstavništvo Republike Srpske u Izraelu”.

U emisiji javnog servisa Republike Srpske koja se bavila njegovim emocijama, a ne činjenicama o vrlo izvjesnoj pljački budžeta Republike Srpske, savjetnik predsjednika RS, senator i osoba koju Vlada predstavlja kao šefa navodnog Predstavništva RS u Izraelu, izrekla je brojne neistine, ali i vrlo teške optužbe za antisemitizam na račun potpredsjednika PDP i ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka.

Ono što je simptomatično jeste činjenica da nijednog trenutka za 17 minuta emisije, voditeljka nije postavila ni jedno pitanje koje se tiče ove afere, niti su gledaoci dobili informaciju da potvrda da Predstavništvo RS u Jerusalimu već dvije godine ne postoji nije došla iz PDP već iz Ministarstva spoljnih poslova Izraela u Jerusalimu.

Istovremeno, voditeljka nije odreagovala ni na preteške optužbe za antisemitizam, čime je sebe i Radio-televiziju RS, podsticanjem, po zakonu, svrstala u saučesnike.

Klub poslanika Partije demokratskog progresa u NSRS i dalje očekuje odgovore na postavljena pitanja Vladi RS, ministru finansija i ministru unutrašnjih poslova RS, jer sinoć nismo dobili ni jedan odgovor:

•    Koliko tačno novca je isplaćeno u 2015. i 2016. godini, kao i u 2017. na ime rada Predstavništva Republike Srpske u Izraelu?
•    Na čiji račun su isplaćene ove pare? Molimo Vas da nam dostavite potvrdu u vezi s tim.
•    Imate li garanciju da je isplaćeni novac u protekle dvije godine iskorišten za rad Predstavništva RS u Izraelu? Molimo vas da nam dostavite bilo kakvu pisanu potvrdu, u kojem god obliku.
•    Na šta su konkretno utrošena ova sredstva? Molimo Vas da nam pobrojite pojedinačno po stavkama.
•    Koliki je ostvareni promet Republike Srpske sa Izraelom u protekle dvije godine?

•    Šta će MUP Republike Srpske da uradi u vezi sa tvrdnjama izraelskog Ministarstva spoljnih poslova o postojanju Predstavništva Republike Srpske u Izraelu?
•    Kada ćete provjeriti na čiji račun su u protekle dvije godine lijegale pare iz budžeta Republike Srpske namijenjene Predstavništvu RS u Izraelu?
•    Hoće li i kada MUP RS provjeriti navode u vezi sa ovim slučajem?
•    Kada će javnost Republike Srpske biti informisana o koracima iz MUP RS u vezi sa slučajem Predstavništva RS u Izraelu?
•    Šta će Vlada Republike Srpske uraditi ovim povodom?
•    Ko je kriv za pljačku i obmanjivanje javnosti Republike Srpske?
•    Ko će i kada vratiti novac u budžet Republike Srpske?

Činjenica da je skandalozna i niskomoralna emisija na javnom servisu Republike Srpske emitovana na Veliki petak u kojoj se, bez ikakvih činjenica, prozivaju i optužuju hrišćani koji slave Vaskrs, pokazuje da ovoj vlasti, koja nema odgovor ni na jedno konkretno pitanje, ništa nije sveto, navodi se u saopštenju za javnost PDP.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!