FIBA LŠ: Od iduće godine pobjedniku milion evra

775
Izvršni direktor FIBA Lige šampiona Patrik Komninos saopštio je da će sljedeće sezone povećati nagradni fond za klubove.
Prvi fajnal-for Lige šampiona na programu je 28. aprila, a grad domaćin je Tenerife, osim kojeg još učestvuju Venecija, Banvit i Monako. Cjelokupan budžet od 5,2 miliona biće podijeljen na 40 klubova, a pobjednik prvog izdanja FIBA takmičenja dobiće 500 hiljada evra.
– Stotinu hiljada evra dobiće svaka ekipa koja je igra u prvom dijelu sezone. Pobjedniku sljeduje 500.000, a drugoplasiranom nešto manje od 300 hiljada evra – naveo je Komninos.
Od srpskih klubova ove sezone u trećem po rangu takmičenju takmičili su se Partizan NIS i Mega Leks, a s obzirom na to da će se nagradni fond znatno povećati, ne bi bilo čudno vidjeti Megu ili Partizan ponovo u takmičenju.
– Sljedeće sezone pravimo drugačiju preraspodjelu novca. Krećemo sa činjenicom da pobjednik dobija milion evra. Ono šta ćemo da uradimo, jeste da ćemo rebalansirati veliki dio novca koji je ove sezone bio namijenjen klubovima za učešće. Naime, ekipe koje prođu u plej-of dobijaće znatno više novca, dok ćemo a za učešće u ligaškom dijelu smanjiti fond. Takođe, od sljedeće godine pokrićemo sve troškove za sudije i delegate, od putovanja, smještaja do njihovih plaćanja nakon završene utakmice – rekao je Komninos.
Uprkos povećanju nagradnog fonda, nema dogovora sa Evroligom da pobjedniku pripada mjesto u najeltnijem košarkaškom takmičenju. Upravo zbog toga, vidjećemo šta će odlučiti u košarkaškom klubu Partizan, koji se prošle godine odlučio za Ligu šampiona zbog “ultimatuma” KSS-a, javlja B92.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!