Banjaluka: Ikona mirotoči sa zida dječakove sobe

5038
Na ikoni Bogorodice Trojeručice u sobi petnaestogodišnjeg Nikole Vojvodića, koji živi na Bulevaru Stepe Stepanovića, pojavile su se suze. Ova neobična pojava, koja se po kanonu naziva mirotočenje, desila se u ponedjeljak uveče kada je Nikola primijetio neobičan miris koji ga je podsjetio na miris tamjana sa Svete gore.

 

Kada se bolje zagledao u ikonu Trojeručice, koju je kupio prije petnaestak dana od ikonopisca i sveštenika pri crkvi Svete trojice Velimira Klincova, primijetio je ovu pojavu.
– Najprije je ta tečnost kapala iz oka ikone, a kasnije iz treće ruke, kada je počela i da se slijeva niz zid, koji je bio suv kao i druga strana ikone. Na pod smo postavili vatu koja upija te kapljice, a obavijestili smo i oca Savu koji je rekao da je to dobar znak, kao i oca Velimira – rekao je Vojvodić za Glas Srpske.
Njegova majka Senka Miličević smatra ovo božjim blagoslovom koji se s razlogom desio njenom sinu.
On je veliki vjernik. Svake nedjelje je u hramu Hrista Spasitelja i potpuno je posvećen Bogu. Već u drugom razredu je pisao crkvena slova i crtao ikone – kazala je Miličevićeva.
Sveštenik Velimir Klincov, kaže da u čuda treba vjerovati.
– Neshvatljivo je da iz suvog drveta izlazi mirišljiva tečnost. To nije čak ni izrezbarena ikona, već odštampana i nalijepljena na drvo. To je sigurno Božja blagodat. Svojim očima sam se uvjerio – rekao je Klincov za Glas Srpske.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!