Za četiri dana sankcionisana 1.992 vozača zbog prebrze vožnje i alkoholisanosti

863
U okviru Republičke akcije „Pojačane kontrole učesnika saobraćaja sa akcentom na sankcionisanje nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila i kontrolu prisustva alkohola u organizmu“ koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizovalo je od 06. do 09. aprila 2017. godine, policijski službenici kontrolisali su 4.954 učesnika u saobraćaju, od čega je u činjenju prekršaja zatečeno 1.992 vozača.
Zbog prekoračenja propisanih brzina kretanja sankcionisano je 1.488 vozača (30%), a za 357 prekoračenja brzine izrečene su i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom i kazneni bodovi.
U toku akcije alkotestirano je 2.078 vozača, od čega su 504 vozača isključena iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili odbijanja kontrole pomoću odgovarajućih sredstava i aparata radi provjere prisustva alkohola u organizmu.
Zbog utvrđenih količina alkohola, koje su veće od 1,50 g/kg, 53 vozača je lišeno slobode zadržavanjem do istrežnjenja ili oporavka, kao i 9 vozača koji su odbili da se podvrgnu alkotestiranju.
Ministarsto unutrašnjih poslova Republike Srpske će i u narednom periodu sprovoditi pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, te apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju i poštuju saobraćajne propise.
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!