LŠ: Real slavio u Minhenu, Atletiko pobijedio Lester

648
Ekipe Real Madrida i Atletika ostvarili su pobjede u prvim mečevima četvrtfinala Lige šampiona.
Real je na gostovanju u Minhenu poslije preokreta savladali Bajern sa 2:1, dok su Jorgandžije minimalnim rezultatom pobijedile Lester 1:0.
Dvostruki strelac za Real bio je Kristijano Ronaldo, u 47. i 77. minutu i tako stigao do brojke od 100 postignutih golova u evropskim takmičenjima.
Jedini gol za Bajern postigao je Arturo Vidal u 25. minutu, a isti igrač u finišu prvog poluvremena nije iskoristio jedanaesterac.
Najbolju priliku na početku večerašnjeg meča na Alijanc Areni imao je Karim Benzema koji je u 18. minutu pogodio prečku.
Sedam minuta kasnije stigla je kazna, pošto je Vidal doveo Bajern u vođstvo. Vidal je poslije centaršuta iz kornera sjajno reagovao i glavom poslao loptu u mrežu Reala.
Obe ekipe su imale prilike da do kraja prvih 45 minuta postignu još neki gol, ali najveće uzbuđenje dogodilo se u sudijskoj nadoknadi vremena.
Frank Riberi je šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta je pogodila Karvahala. a sudija Nikola Ricoli je procjenio da je to bilo igranje rukom i pokazao na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Vidal, ali je šutirao preko gola.
Samo dva minuta po povratku na teren Real je stigao do izjednačenja pogotkom Ronalda na asistenciju Karvahala.
Španskom klubu posao je dodatno bio olakšan od 61. minuta kada je Havi Martines zaradio drugi žuti karton.
Real je nastavio da napada, ali je u tim trenucima Manuel Nojer bio sjajan na golu Bajerna. Medjutim, ni Nojer nije mogao sve da zaustavi, pa je Ronaldo u 77. minutu postigao svoj drugi gol na meču i donio pobjedu svojoj ekipi.
Revanš meč je na programu naredne sedmice u Madridu.
Madridski tim sa Kalderona sada ima minimalnu prednost pred revanš za šest dana u Engleskoj.
Jedini pogodak na meču postigao je Antoan Grizman u 27. minutu poslije starta Olbrajtona u šensaestercu. Ipak, to je bila očigledna greška sudije jer je Olbrajton srušio francuskog napadača izvan kaznenog postora.
U nastavku meča domaćini su prijetili pred golom Kaspera Šmajhela, ali nisu došli do veće prednosti.
Još jedna sporna situacija – u 60. minutu, Marez je pao u šenaestercu poslije manjeg kontakta sa Gabijem, ali je sudija procijenio da to nije bilo za penal.
Dva minuta kasnije, najbolju šansu za Jorgandžije imao je Fernando Tores, ali se pri šutu okliznuo i lopta je završila daleko od gola gostujuće ekipe.
Ekipa Dijega Simeonea imala je do kraja inicijativu, ali su se gosti branili i nisu dozvolil veću prednost domaćina.
(B92)
PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!