Govedarica: Dodik sve što tokom dana ispriča narodu, tokom noći dogovori s Izetbegovićem

197

Predsjednik SDS Vukota Govedarica pozvao je lidera SNSD Milorada Dodika da objasni javnosti RS kako je to Šefik Džaferović, zbog izmjena zakona o akcizama i o osiguranju depozita kojim Republika Srpska gubi nadlažnost, „preko noći postao poželjan partner SNSD“.

Koliko mogu da primjetim Dodikova ushićenost je prestala jer je postao svjestan da je promašio i dan i sat usvajanja zakona koji prave veliku štetu RS – naveo je Govedarica.

Poslije svega što smo vidjeli, tvrdi, evidentno je ko sarađuje s Bakirom Izetbegovićem.

– Dodik sve što tokom dana ispriča narodu, tokom noći dogovori sa Izetbegovićem ono što nije u interesu RS – naveo je lider SDS optuživši Dodika da mu je „jeftina demagogija politički manir“.

Milorad Dodik ne treba, dodao je Govedarica, uopšte da se brine za SDS, jer u toj stranci „vrlo dobro znaju kako se brani RS u institucijama BiH“.

Predsjednik SNSD Milorad Dodik je za medije u RS izjavio da je krajnje vrijeme da SDS prestane da obmanjuje građane RS „jeftinom demagogijom i izmišljotinama, jer je njima ionako odavno sve jasno“.

Dodik je rekao da je lider SDA Bakir Izetbegović „izabrao SDS i ostale partijice iz Saveza za promjene“ da budu vlast u zajedničkim institucijama BiH i da podržavaju njegovu politiku, iako te partije nisu većinska volja građana RS.

– Kako to da Govedarici niko do sada nije javio da je stranka kojom predsjedava u koaliciji s Bakirom Izetbegovićem i da SDS dogovara politike na nivou BiH upravo sa SDA i Izetbegovićem. Mi smo opozicija i takvoj politici i tako „skrpljenoj većini na nivou BiH i ne vidim razlog da Govedarica manipuliše građanima pričom o nekakvom navodom dogovoru u Mostaru – rekao je Dodik. /Fena/

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!