Dodik: Govedarici niko nije javio da je SDS u koaliciji sa Izetbegovićem

615

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je krajnje vrijeme da SDS prestane da obmanjuje građane Republike Srpske jeftinom demagogijom i izmišljotinama, jer je njima ionako odavno sve jasno.

Dodik je rekao da je lider SDA Bakir Izetbegović “izabrao SDS i ostale partijice iz Saveza za promjene /SzP/” da budu vlast u zajedničkim institucijama BiH i da podržavaju njegovu politiku, iako te partije nisu većinska volja građana Srpske.

“Kako to da /predsjedniku SDS-a Vukoti/ Govedarici niko do sada nije javio da je stranka kojom predsjedava u koaliciji sa Bakirom Izetbegovićem i da SDS dogovara politike na nivou BiH upravo sa SDA i Izetbegovićem. Mi smo opozicija i takvoj politici i tako ‘skrpljenoj’ većini na nivou BiH i ne vidim razlog da Govedarica manipuliše građanima pričom o nekakvom navodom dogovoru u Mostaru”, rekao je Srni Dodik, koji je predsjednik SNSD-a.

On je predložio Govedarici da, umjesto traženja krivaca u SNSD-u, pita neformalnog šefa SDS-a Mirka Šarovića kako je moguće da se bez njegove saglasnosti na dnevnom redu Savjeta ministara pojavi ijedno pitanje.

“Naravno da nije moguće, i naravno da je Šarović dao pristanak na takav dnevni red, i naravno da su ministri iz Republike Srpske bili aktivni u sjednici Savjeta ministara koju sada osporavaju. Krajnje je vrijeme da SDS prestane da obmanjuje građane Republike Srpske jeftinom demagogijom i izmišljotinama. NJima je ionako sve odavno jasno”, poručio je predsjednik Srpske.

On je ocijenio da osporavanje zakona o akcizama, koje danima provodi SzP, nije ništa drugo nego štetna djelatnost prema Republici Srpskoj, a sve u borbi za vlast u Srpskoj.

“Nije istina da će zbog tog zakona trpjeti poljoprivrednici Srpske. Od tog zakona korist će imati Republika Srpska, odnosno njeni putevi i auto-putevi, a dio sredstava će ići za poljoprivredu i zdravstvo u modelu koji smo dogovorili u Srpskoj. Zato je Vlada Republike Srpske i opredijeljena da taj zakon podrži, jer je on i te kako koristan za Srpsku”, naglasio je predsjednik Srpske.

On je ocijenio da, izgleda, da SDS sve što je korisno za Srpsku doživljava kao svoju partijsku štetu, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!