Kako da uklopite “kič” detalje u enterijer vašeg doma

758

Kao suprotnost dobrom ukusu, vrijednosti, ljepoti, kič je na lošem glasu u svim vrstama umjetnosti, pa i u uređenju prostora. Ali, čak i poznati dizajneri vole da se igraju sa elementima kiča koji kada se pažljivo uklope, mogu učiniti prostor zanimljivim. Pa, ako imate hrabrosti, samo naprijed.

VESELI ŠARENIŠ

Zagovornici minimalizma i crno-bijelog pogleda na dizajn dobijaju glavobolju od eksplozije boja u kič enterijerima. Jer, ovdje je pravilo što šarenije, to bolje. I to važi za jastučiće, vaze, kutije, tapiserije, prekrivače.

KREATIVNI HAOS

Eklektika je ključna riječ ako želite da pravilno ukomponujete različite stilove i detalje u domu. Razmislite o tapetama sa geometrijskim motivima, jastučićima sa afričkim simbolima… Naizgled haotično rasporedite slike po zidovima, grupišite mnoštvo svijeća na polici i smjestite mnoštvo saksija u jedan ugao. Ne uklapajte i ne kombinujte, neka izgleda nabacano i vaši gosti će misliti da ste pravi umjetnik u uređenju prostora.

POVOLJNE “DžIDžA BIDžE”

Mada ćete kič elemente pronaći u svim prodavnicama za opremanje doma i kineskim radnjama, odvojite jedno popodne za posjetu lokalnom buvljaku. Pažljivo otvorite oči i sigurno ćete pronaći predmet koji može da osvježi vaš dom i da mu pravi pečat, poput kutija za odlaganje sitnica i nakita, ukrasnih tegli i saksija, ramova za slike, suvenira, čajnika…

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!